Psilocybe Cubensis Svampen Bakom Magin

Psilocybe Cubensis Svampen Bakom Magin

Psilocybe Cubensis Svampen Bakom Magin
Attraktivt och förbjudet
skärmsläckare
Bland svamparnas mångskiftande och gränslösa rike finns det en speciell grupp av skogs- och ängsinvånare som har väckt mänsklighetens uppmärksamhet sedan urminnes tider. Dessa är Psilocybe Cubensis svampar. De innehåller speciella ämnen – psilocybin och psilocin – som får människor att uppleva ett tillstånd av psykedelisk hallucinogen “resa”. Alla dessa typer av svampar är officiellt klassificerade som giftiga och insamling, konstgjord odling, konsumtion och i ännu högre grad särskild handel med dem är strängt förbjudna enligt rysk strafflagstiftning. Älskare av hallucinogena höjdpunkter låter sig dock inte avskräckas särskilt mycket, och en av de mest populära typerna av psilocybin svamp bland dem är Psilocybe Mexicana eller Psilocybe Cubensis.

Utseende

En hatt med en diameter på 10 till 80 mm, först kägelformad och sedan klockformad. I regel är hattens kanter hos artificiellt odlade exemplar upplyfta, hos vuxna exemplar är hattens kanter upplyfta. Hattens färg är blekgul, med åldern blir den brunaktig, huden på den är slemmig, slät och lätt att ta bort.

Stammen är upp till 15 cm hög och upp till 10 mm i diameter, har en rotutväxt, stark och elastisk, ihålig inuti. Ofta är benet böjt i vågor. Benet är målat i ljusa nyanser, har ofta rester av sängkläder på sig och när det går sönder blir det blått.

Hymenofore av lamellartad tapa, tallrikarna är smalväxta, grå-lila i nyans, med ljusa kanter. Sporpulvret är lilabrunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.