Categories
Dimethyltryptamine Ecstasy LSD Uncategorized

5 psykedeliska aktier att titta på

I november 2020 blev Oregon den första delstaten i USA att legalisera psilocybin, den aktiva ingrediensen i så kallade “magiska svampar”. Ungefär som cannabis, blir psykedelika nu mer mainstream, och investerare tar upp vad som kan vara en stor långsiktig möjlighet. Research and Markets uppskattade nyligen att marknaden för psykedeliska droger kommer att växa med 12,4 % årligen under de kommande sju åren och nå 10,75 miljarder dollar 2027. I maj lanserade Defiance Defiance Next Gen Altered Experience ETF (ticker: PSY), en samling toppaktier fokuserade om psykedelika och cannabis.

Men ungefär som de första dagarna av offentliga cannabisaktier, är den begynnande psykedeliska drogaktiegruppen ett högriskområde med hög belöning, med många potentiella fallgropar för investerare. Här är fem av de bästa psykedeliska drogaktierna som innehas av PSY börshandlade fond som investerare bör titta på under de kommande åren.

Mind Medicine (MNMD)
Compass Pathways (CMPS)
Field Trip Health (FTRPF)
Cybin (CLXPF)
Numinus Wellness (LKYSF)
[ LÄS: Registrera dig för aktienyheter med vårt Invested-nyhetsbrev. ]
Mind Medicine (MNMD)
Mind Medicine är ett bioteknikföretag som driver kliniska prövningar på flera läkemedelskandidater, inklusive en experimentell LSD-terapi med smeknamnet “Project Lucy”. Terapin är i fas 2b-prövningar, medan Mind Medicines LSD-mikrodoserings- och opioidabstinensprojekt båda går in i fas 2. Företaget påbörjar också ett nytt projekt för att undersöka effektiviteten av LSD och andra psykedelika vid smärtbehandling.

Mind Medicines målindikationer – som inkluderar depression, hyperaktivitetsstörning med uppmärksamhetsbrist och missbruk – är enorma och kan ge en enorm långsiktig uppsida för investerare om en eller flera av dess pipelinebehandlingar så småningom godkänns. Mind Medicine förväntas inte slutföra de flesta av sina fas 2-studier förrän någon gång i år eller senare. Under tiden genererar företaget praktiskt taget inga intäkter och förbränner kontanter, vilket gör det till ett högriskspel.

MNMD-pris idag av TradingView
Compass Pathways (CMPS)
Compass Pathways forskar om psilocybin vid behandling av patienter som lider av behandlingsresistent depression. Compass COMP360 är syntetiskt psilocybin som är i fas 2b-testning. Patienterna i försöken tar läkemedlet i en kontrollerad miljö och en terapeut berättar för dem om upplevelsen.

Compass är fortfarande långt från Food and Drug Administrations godkännande, men en liknande fas 3-studie av University of California-San Francisco, med användning av MDMA vid behandling av posttraumatisk stressyndrom, gav nyligen uppmuntrande resultat.

Compass Pathways slutförde sitt börsintroduktion redan i september 2020 till 17 USD per aktie. Sedan debuten har aktien handlats till mer än $60 men är tillbaka nere på runt $36. Med tanke på oförutsägbarheten och rubrikrisken inom psykedeliska branschen, bör Compass-investerare förvänta sig ännu mer volatilitet framöver när det går igenom sina försök.

CMPS-citat från TradingView
Field Trip Health (FTRPF)
Field Trip Health är ett annat företag som forskar om en syntetisk psilocybinmolekyl, läkemedelskandidat FT-104. Field Trip tror att FT-104 har en liknande styrka som psilocybin men genererar en kortare period av psykoaktivitet, vilket potentiellt gör det att föredra för användning vid behandling av patienter.

I februari öppnade Field Trip Health sitt Field Trip Natural Products Limited Research and Development Laboratory for Psychedelic Fungi i Mona, Jamaica. Den nya anläggningen är världens första juridiska forskningsanläggning som exklusivt är dedikerad till psilocybin och andra växtbaserade psykedelika.

Field Trip-investerare fick också goda nyheter i juni när företaget officiellt ansökte om att notera sina stamaktier på den amerikanska Nasdaq-börsen. Aktien handlas för närvarande på TSX-börsen i Kanada och på OTC-marknaden i USA, men en Nasdaq-notering kan potentiellt höja aktiens profil avsevärt och gå långt för att öka företagets trovärdighet som en investering.

FTRPF-pris idag av TradingView
Cybin (CLXPF)
Cybin är ett kanadensiskt läkemedelsföretag i klinisk fas som utvecklar psykedeliska läkemedel för behandling av psykiska sjukdomar som depression, ångest och missbruk. Cybin kommer snart att påbörja fas 2a-testning av sin ledande läkemedelskandidat CYB001 för behandling av allvarlig depressiv sjukdom. CYB001 är företagets formulering av psilocybin, en förening som minst fyra vetenskapliga studier har visat ge signifikant positiva resultat vid behandling av ångest och depression.

Vid denna tidpunkt är CYB001:s depressionsstudie den primära drivkraften för aktien, men Cybin bedriver också preklinisk forskning om alkoholmissbruk och behandling av terapiresistenta psykiatriska störningar. Lanseringen av kliniska prövningar för något av dessa prekliniska program kan vara en hausseartad katalysator för Cybinaktier.

Cybin har också två prekliniska läkemedelskandidater i CYB003 och CYB004. CYB003 och CYB004 är deutererade tryptaminer, en naturligt förekommande hallucinogen klass av droger som finns iolika växter.

CLXPF-pris idag av TradingView
Numinus Wellness (LKYSF)
I juni 2020 skrev Numinus Wellness historia genom att bli det första börsnoterade företaget i Kanada som beviljades en odlingslicens för att producera och utvinna psilocybin. Numinous har import-, export- och distributionslicenser för DMT, psilocybin, MDMA och andra psykedeliska droger.

Numinus var en tidig ledare inom psykedelisk-fokuserad forskning och öppnade sitt licensierade biovetenskapslabb redan 2012. Numinus har samarbetat med MAPS Public Benefit Corp. för att genomföra MDMA-studier med medkännande åtkomst för posttraumatisk stressyndrom och psilocybin för missbruksrubbningar .

I april lanserade Numinus en ny klinisk fas 1-studie i samarbete med KGK Science för att testa sin egen naturligt härledda psilocybinformulering på patienter. Försöken kan ge användbar information om de potentiella fördelarna med naturligt psilocybin jämfört med syntetiska versioner.

Numinus genererar också intäkter från tredje parts cannabistestning, som företaget återinvesterar i sina psykedeliska initiativ.

One reply on “5 psykedeliska aktier att titta på”

Can I just say what a comfort to find somebody who really knows what theyre talking about on the web. You definitely understand how to bring an issue to light and make it important. More people have to read this and understand this side of your story. I was surprised that you arent more popular because you surely possess the gift.