Categories
Dimethyltryptamine Ecstasy LSD Meskalin eller Peyote

9 (lagliga) droger som kommer att framkalla en psykedelisk resa

De flesta psykedeliska substanser anses vara olagliga i många länder, men det finns några som motverkar trenden. Från regnskogens växter som används för kraftfulla psykedeliska bryggningar, till den mystiska Morning Glory, här är en lista med 9 ämnen som ger dig en psykedelisk resa.

Ordet psykedelisk kommer från det antika grekiska ordet psychē, som betyder sinne eller själ, och ordet dēloun som betyder att avslöja. Sinneavslöjande psykedeliska substanser kan ofta skapa en djup nivå av förståelse och medvetande med nya insikter om inte bara vårt eget sinne utan om verkligheten och existensen.

Psykedeliska ämnen kan både vara naturliga eller syntetiska. Bland de mest kända psykedelika är LSD, meskalin, psilocybin och DMT. Vissa psykedelika kan vara lagliga medan andra är olagliga. Här är en lista över några av dessa naturligt förekommande psykedelika som är lagliga i vissa länder (typ).

1. HAWAIIAN BABY WOODROSE

Hawaiian Baby Woodrose

 Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa) är en perenn klättrande vinstock med stora hjärtformade blad och vita trumpetformade blommor som är hemma i Indien. Man tror att den aktiva föreningen i den är LSA, en naturligt förekommande psykedelisk alkaloid som är en föregångare till LSD.

När jämfört med LSD, och trots att de har en liknande kemisk struktur , den psykedeliska upplevelsen av LSA är annorlunda. Det är normalt mildare än effekterna av LSD, och ger generellt en mer klarsynt och mer fokuserad high.

Medan utvinning och innehav av LSA är förbjudet i de flesta länder, är det inte den hawaiianska woodrosen i sig.Relaterad artikelMöt Hawaiian Baby Woodrose: A Natural Psychedelic

2. MESCALINE CACTUS

Mescaline Cactus

Den mest kända av de många heliga mescaline kaktusar är Peyote  (Lophophora williamsii), även om det finns andra sorter som San Pedro-kaktusen (Echinopsis pachanoi) eller den bolivianska facklan (Echinopsis lageniformis).

I de flesta länder i världen är mescaline ett kontrollerat ämne och därför olagligt . Kaktusarna som innehåller meskalinet är det dock inte.

I Mellanamerika, i Mexiko och även i sydvästra Texas har Peyote-kaktusen en lång historia av att ha använts för heliga ceremonier och shamanistiska ritualer, med den psykedeliska effekten av kaktusen känd i många tusen år. Även om konsumera meskalin är olagligt i USA och andra länder, är medlemmarna i indiankyrkan vars religion involverar sakramentell användning av peyote är undantagna från förbudet.

3. MORNING GLORY

Morning Glory

Namnet morning glory används för att beteckna mer än 1000 arter av familjen Convolvulaceae, som är blommor som växer i många länder i världen. Vissa arter av morning glory har använts för olika ändamål sedan urminnes tider, som Turbina corymbosa och Ipomoea tricolor. Dessa är också kända under flera andra namn som Heavenly Blue, Pearly Gates eller Flying Saucer. Bevis tyder på att morning glory användes i det antika Egypten, där den fann användning som ett kraftfullt afrodisiakum.

Man tror att den huvudsakliga aktiva ingrediensen i morning glory är LSA, som kemiskt liknar, och en föregångare till, LSD – fastän med en mildare effekt. Det är inte olagligt att äga morning glory-växter, och många odlar dem för prydnadsändamål. Det är dock olagligt att extrahera eller inneha LSA som anses ett kontrollerat ämne i de flesta länder.

MORNING GLORY (IPOMOEA TRICOLOR) 10 GRAMS    

4. SALVIA

Salvia

Salvia divinorum eller Salvia för kort, kallas ibland Sage of the Diviners eller Seers Sage. Det anses vara en av de starkaste naturligt förekommande psykedelika. Växten är infödd i de fuktiga molnskogarna i Mexiko. Präster och shamaner använde Salvia i många hundra år i heliga ritualer för att framkalla visioner och andliga upplevelser.

Den aktiva substansen i Salvia är salvinorin med bladen från växten Salvia divinorum som innehåller den högsta koncentrationen av det.

SALVIA EXTRACT 30X        

5. COLORADO RIVER TOAD (BUFO ALVARIUS)

Bufo Alvarius DMT

 Colorado River Toad (Bufo alvarius), även känd som Sonoran Desert Toad, är en padda som hemligheter ett gift med psykoaktiva egenskaper. Paddans körtlar utsöndrar giftet som innehåller bufotenin och 5-MeO-DMT som kan rökas. I motsats till vad många tror, ​​slickas inte paddan utan “mjölkas” eftersom intag av ämnet är giftigt.

En del anser att paddan är helig och använder giftet från den för andliga ceremonier, mest kända är medlemmarna i “Church of the Toad of Light”. Paddan är infödd i Arizona, New Mexico och Kalifornien och kan också hittas i vissa delar av Mexiko. Även om utvinning och innehav av DMT och bufotenin är förbjudet, sker användningen av paddan för dess psykedeliska effekter så sällan och anses vara så oklar att inte många fall av åtal är kända.

6. MAGIC TRUFFLES

Magic Truffles

Magiska tryffel är de underjordiska utväxterna (sklerotier) av vissa magiska svamparter. De ser och smakar annorlunda från magiska svampar men har liknande psykedeliska effekter. Magiska tryffel kan ge en psykedelisk upplevelse som kan sträcka sig från ovanliga idéer och nya insikter till visioner och djup andlig förståelse och genombrott.

Som är fallet med andra magiska svampar, är den aktiva substansen i tryffel den psykoaktiva substansen psilocybin. Mängden psilocybin och sedan styrkan på effekten kan variera beroende på vilken typ av magisk tryffel som konsumeras och doseringen. Magiska tryffel anses vara olagliga i de flesta länder, men kan köpas lagligt i Nederländerna.

VIEW MAGIC TRUFFLES

7. PASSIONFLOWER

PASSIONFLOWER

Infödd i sydöstra delarna av USA och Centralamerika, passionflower är ett släkte av växter med över 500 arter. Denna vidsträckta grupp inkluderar vinstockar, buskar och vissa sorter av träd. Det är dock inte mångfalden av arter som gör passionsblomman till en lockande psykedelisk, utan alkaloiderna som finns i dess blad och rötter.

Vad vi är intresserade av är passionflowers lugnande och avslappnande egenskaper. När de har torkat blandas Passifloras blad med varmt vatten för att producera en förtrollande brygd som tros lindra spänningar och inre kaos.

Lyckligtvis kunde det inte vara enklare att uppleva passionsblommans avslappnande inflytande. Det är inte bara tillgängligt som ett koncentrerat extrakt, utan det är lagligt att förbereda och konsumera. Örttillskottet avnjuts inte bara som te, utan ett flytande extrakt och tinktur.

PASSIONFLOWER 5X EXTRACT (5 GRAMS)         

8. BLUE LOTUS

BLUE LOTUS

Resa tillbaka i tiden till det antika Egypten, och Nilens stränder skulle ha varit lastade med en berusande näckros känd som blå lotusblomma (Nymphaea caerulea).

Vanligt förknippad med festscener och dans, vad de forntida egyptierna inte visste var att källan till blå lotuseffekter härrörde från den psykoaktiva alkaloiden aporfin. För att inte förväxla med apomorfin (ett mycket allvarligare ämne), tros aporfin interagera med dopaminreceptorer.

Blå lotus var, och är fortfarande, vördad för sina afrodisiakum egenskaper och förmåga att lugna nerver. Kombinationen av dessa effekter gjorde det till ett självklart val för andliga och magiska övergångsriter. Nu kan du utnyttja samma förtrollande krafter tack vare extrakt av blå lotus, som är lagligt i alla utom en handfull länder.

BLUE LOTUS – NYMPHAEA CAERULEA     

9. KANNA

KANNA

Kanna, inte att förväxla med cannabis, är en suckulent som kommer från Sydafrika. Även känd som channa eller kougoed, dess användning härstammar ända tillbaka till förhistoriska jägare-samlare. När kanna tuggas och den resulterande saliven sväljs framkallar det ett milt psykedeliskt tillstånd, ett tillstånd som ansågs förbättra den fysiska och mentala uthålligheten hos våra förhistoriska förfäder.

Även om behovet av att jaga över Sydafrikas slätter har försvunnit, har det inte hindrat kanna från att vara en populär laglig drog att snubbla med.

De goda nyheterna är att du inte längre behöver tugga rå kanna. Växten kommer nu som ett pulveren hel växt, ett extrakt , och du kan till och med göra kanna-te. Ta dig tid att förbereda denna kraftfulla psykedeliska och du kommer känna att spänningen försvinner på ett ögonblick.